ISPARTA / MERKEZ - İbrahim Şener Anaokulu

Mrt

Papatyalar ağaçların yaşı nasıl hesaplanır araştırma ve gözlem yaptılar

Papatyalar ormandaki tuzaklar draması yaptılar

Mrt

Laleler “Eksik Sayıları Tamamla” akıl oyunu oynadı.

Laleler’in görsel dikkat ve akıl oyunu.

Laleler “Ressam Robot” la ağaç kovuğu yaratıcı sanat etkinliği yaptı.

Mrt

Yıldızlar ağaçta yaşayan canlıları öğrenirken keyifli vakit geçirdiler.

Yıldızlar ağaçların yaşını bulmayı öğrendiler.

Yıldızlar isbirligi yaparak yapboz parçalarının yerlerini hemen buldular.

Mrt

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak anılmaktadır.Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlı bireylere sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken, yaşlı gruplarda esas hedef; yaşam kalitesinin arttırılması ve korunmasıdır.bu kapsamda okulumuz 5 Yaş c şubesi öğrencileri Anadolu mahallesinde bulunan Aktif Yaşam Merkezindeki yaşlıları ziyaret ettiler.Hafta dolayısıyla öğrencilerimiz kendi yaptıkları resimleri ve çiçekleri Aktif Yaşam Merkezindeki yaşlılarımıza hediye ettiler. Yaşlılarımız deneyimlerini küçüklerimizde hayallerini anlatarak geçmişten geleceğe bir köprü oluşturdular.

Mrt

Down sendromlu olmayan insanlarda 46 kromozom bulunmaktadır. Down sendromlu insanlarda ise 21. kromozom 3 tane olduğundan toplamda 47 kromozom vardır. Bu sebeple 2011 yılında derneğimizin de içinde olduğu uluslararası çalışmalar sayesinde Birleşmiş Milletler 21.03 (21 Mart) tarihini Dünya Down Sendromu Günü kabul etmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.....

Mrt

Papatyalar poşet içinde fasulye çimlendirme deneyi yaptılar

Papatyalar zirve akıl oyunu oynadılar

Papatyalar bitkilerin oluşumu  draması yaptılar

Mrt

Yıldızlar  sakura çiçekleriyle keyifli bir sanat etkinliği yaptılar.

Yıldızlar Türk marşını eğlenceli bir beden perkusyonu ile öğrendiler.

Yıldızlar metal dedektörü ile sınıfımızdaki metal olan ve olmayan nesneleri tesbit ettiler.

Papatyalar rüzgar deneyi yaptılar

Papatyalar kukla draması yaptılar

Papatyalar tohum ekme etkinliği yaptılar

Mrt

Yıldızlar bitkiler projesine tohumlar ile baslarken ne kadar çok tohum çeşidi olduğunu deneyimlediler.

Yildizlar rüzgar gülünü önce nefesleriyle sonrada değişik nesnelerle hareket ettirirken keyifli vakit geçirdiler.

Yıldızlar Seven jumps ritim calismasi ile  hem enerjilerini attılar hem de hafızalarını kuvvetlendirdiler

LALELER SINIFI Bitkilerle sudoku, akıl oyunu OYNADILAR

LALELER SINIFI Bitkinin büyüme evreleri, sanat etkinliği YAPTILAR

Mrt

İBRAHİM ŞENER ANAOKULU OKUYOR PROJESİ KAPSAMINDA 3. KİTABIMIZI BELİRLEDİK.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı Kapsamında şubat ayında Türk kültürü üzerinde durduk. Uzaktan yakına ilkesini benimseyerek Türk kültürüne yönelik çerçeve oluşturmak üzere HALI KİLİM GÜL ile NASREDDİN HOCA ögelerini seçtil. ayrıca şiirler ve tekerlemelerle öğrendiklerimizi zenginleştirdik. Son olarak da Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı Kilim Müzesi'ne gezi düzenleyerek öğrendiklerimizi pekiştirdik.

Mrt

Papatyalar hangi mum önce söner? deneyi yaptılar

Papatyalar kanguru sanat etkinliği yaptılar

Mrt

Yıldızlar ilginç hayvan turlerini öğrendiler

Yıldızlar koordineli hareket etmeyi ve bedenlerini doğru kullanmayı  keyifli bir oyunla öğrendiler.