ISPARTA / MERKEZ - İbrahim Şener Anaokulu

May

E Twinning etkinlikleri   kapsamında  44 ülkede yürütülen çalışmalar sonucunda  toplam 2177 okul "e Twinning Okulu" olmak için başvuru yapmış ve Türkiye'mizden 950 okul bu etiketi alarak, ülkemiz 44 Avrupa ülkesi içerisinde açık ara birinci olmuştur.Okulumuz da bu birinciliğe katkı sağlayarak e Twinning  okulu olmaya hak kazanmıştır.

İbrahim Şener  Anaokulu ailesi olarak bizleri gururlandırmıştır .

Bu çaba ve emek takdire şayandır. Bu eğitimde süreç yönetiminin başarılı bir sonucudur. Dünya çapında görünür, kendi bölgelerinde lider olarak tanınan e Twinning okulları arasında,  okulumuzun da yer alması, okul toplumumuz ve ilçemiz açısından gurur vericidir. Özellikle dijital uygulamalar, pedagojide yenilikçi yaratıcı  yaklaşımlar izleyen okulların arasına katılan, sürekli mesleki gelişime  devam eden idareci .öğretmen ve öğrencileriyle işbirlikçi öğrenme uygulamalarını gerçekleştiren okulumuz yine bu başarısıyla ilklere imza atmıştır. Bu bağlam da emek veren idarecilerimizi ,öğretmenlerimizi ,öğrencilerimizi ,velilerimizi ve personelimizi tebrik ediyor , sağlık , huzur ve başarı diliyoruz.

"DENEYELİM BİRLİKLTE" ETWİNNİNG PROJESİ ETKİNLİKLERİMİZ

Ock

Okulumuz yürüttüğü eGüvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan "European Schoolnet" in değerlendirme kriterleri doğrultusunda güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan eGüvenlik Etiketi (eSafety Label) bronze almıştır.

Uluslararası geçerli olan bu etiket okullara ulus ötesi platformlarda öncelik ve prestij katmaktadır.

Ock

PROJE HAKKINDA

Okul öncesi dönemde meraklı, araştıran, sorgulayan ve hayal güçleri kuvvetli olan minik öğrencilerin, bu merak ve araştırma duygularından yola çıkılarak öğrenmelerini zevkli hale getirecek deneyler uygulanacaktır. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmenin kalıcı olması amaçlanmaktadır. Okul Öncesi konularına ve çocukların hazırbulunuşluk düzeylerine uygun olarak, ortak belirlenecek deneyler uygulanacaktır. Deneyler uygulanırken resimler ve videolar çekilecektir. Proje süresince ortak ürün çalışmaları, öğrenci ve öğretmen webinarları düzenlenecektir.

HEDEFLER

*Problem çözme, yaratıcı düşünme ve dikkat becerileri kazandırmak ve doğru kararlar almada yeterli hale gelmelerine yardımcı olmak

*Bilgiyi araştırma ve eleştirel düşünme becerisi kazandırmak

*Soru sorma, araştırma yapma, inceleme yapma, deneme, gözlem yapma, ölçme, veri toplama ve sorulara cevap arama becerileri kazandırmak

*Bilimsel düşünme ve becerileri kazanmalarını sağlamak

*Gözlemlerinden elde ettiklerine bir anlam vermeye çalışma, yeni bulgularını ve ön bilgilerini kullanarak gelecekte olabilecekler hakkında tahminde bulunma becerileri kazanmalarını sağlamak

*Çocuk merkezli çalışmalarda çocuğun aktif katılımını sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECİ

Ortaklarla birlikte belirlenecek olan konular bazında deneyler planlanıp uygulanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerin aktif katıldığı ve uyguladığı-yaptığı etkinliklerde, eleştirel düşünme becerisi geliştirmeleri sağlanır. Çocuklar gözlemlerinden elde edecekleri bilgiler doğrultusunda doğru bilgiye ulaşma becerisi kazanacaklardır. Çocuk merkezli çalışmalar sonucunda öğrencilerin bilimsel düşünme becerileri gelişecek ve öğrencilerin bu becerilerini kullanarak gelecekte olabilecekler hakkında tahminde bulunmalarına destek olunacaktır.

Kas

GELECEĞE NEFES PROJESİ KAPSAMINDA Daha yeşil bir Türkiye için, 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşuyoruz. El ele, gönül gönüle, katıl bize.

11 Kasım 2019
Saat 11:11'de
81 ilde

Haydi Türkiye, Fidan Dikmeye!

May

Mrt

UNLIMITED GREEN INFINITE BLUE E TWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA

İBRAHİM ŞENER ANAOKULU MİNİKLERİ OLARAK 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU LİSESİNİN BAHÇESİNE AĞAÇLRIMIZI DİKTİK....AĞAÇ DİKİM ETKİNLİĞİMİZDE BİZLERE YARDIMCI OLAN BAŞTA 15 TEMMUZ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ VE PERSONELİNE VE ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ HOCALARINDAN PROF. DR. HÜSNÜ ÜNLÜ VE  DOKTORA ÖĞRENCİLERİ BERNA BAYAR VE CİVAN ÇELİK´E  TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ÖNCESİNDE ISPARTA GARNİZON KOMUTANI SN.PİYADE KOMANDO ALBAY BİLGİN ÇETİNBAĞ´I ZİYARET ETTİK. EV SAHİPLİĞİNDEN DOLAYI GARNİZON KOMUTANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.