ISPARTA / MERKEZ - İbrahim Şener Anaokulu

DENE(Y)ELİM BİRLİKTE E TWİNİNNG PROJESİ

PROJE HAKKINDA

Okul öncesi dönemde meraklı, araştıran, sorgulayan ve hayal güçleri kuvvetli olan minik öğrencilerin, bu merak ve araştırma duygularından yola çıkılarak öğrenmelerini zevkli hale getirecek deneyler uygulanacaktır. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmenin kalıcı olması amaçlanmaktadır. Okul Öncesi konularına ve çocukların hazırbulunuşluk düzeylerine uygun olarak, ortak belirlenecek deneyler uygulanacaktır. Deneyler uygulanırken resimler ve videolar çekilecektir. Proje süresince ortak ürün çalışmaları, öğrenci ve öğretmen webinarları düzenlenecektir.

HEDEFLER

*Problem çözme, yaratıcı düşünme ve dikkat becerileri kazandırmak ve doğru kararlar almada yeterli hale gelmelerine yardımcı olmak

*Bilgiyi araştırma ve eleştirel düşünme becerisi kazandırmak

*Soru sorma, araştırma yapma, inceleme yapma, deneme, gözlem yapma, ölçme, veri toplama ve sorulara cevap arama becerileri kazandırmak

*Bilimsel düşünme ve becerileri kazanmalarını sağlamak

*Gözlemlerinden elde ettiklerine bir anlam vermeye çalışma, yeni bulgularını ve ön bilgilerini kullanarak gelecekte olabilecekler hakkında tahminde bulunma becerileri kazanmalarını sağlamak

*Çocuk merkezli çalışmalarda çocuğun aktif katılımını sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECİ

Ortaklarla birlikte belirlenecek olan konular bazında deneyler planlanıp uygulanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerin aktif katıldığı ve uyguladığı-yaptığı etkinliklerde, eleştirel düşünme becerisi geliştirmeleri sağlanır. Çocuklar gözlemlerinden elde edecekleri bilgiler doğrultusunda doğru bilgiye ulaşma becerisi kazanacaklardır. Çocuk merkezli çalışmalar sonucunda öğrencilerin bilimsel düşünme becerileri gelişecek ve öğrencilerin bu becerilerini kullanarak gelecekte olabilecekler hakkında tahminde bulunmalarına destek olunacaktır.

Yayın: 02.01.2020 - Güncelleme: 18.01.2023 09:47 - Görüntülenme: 287